3 de febr. 2011

TIMBAL D'AMANIDA RUSSA I GAMBES A L'AJILLO



Tenia unes anelles de cuina i la veritat era que encara no les havia estrenat. Així que aquest diumenge que tenia un dia més relaxat, i pensant en el primer plat, vaig caure en que les tenia, acte seguit a pensar un plat de quelcom que tingués per casa i quedés bé en aquest format, alhora que lleuger, ja que hi havia partit de futbol.


INGREDIENTS

1 pot d’amanida russa  (la podeu fer vosaltres també)
3 ous durs
10 olives farcides
½ kg de gambes pelades
3 grans d’all
½ bitxo carolet
oli
escarola i tomàquet per guarnir
1 cullerada de maionesa



PREPARACIÓ


Si l’amanida és de pot, traiem l’amanida del pot i l’esbandim amb aigua,  per treure el gust de conserva, desprès la posem en un bol i la barregem amb les olives trinxades i dos ous durs fets a trossos petits,  hi afegim la maionesa i tot ben remenat.

Per altra part tindrem fetes les gambes a l’ajillo.

Muntem el plat, posant una anella al mig i l’omplim fins ¾ parts d’amanida russa i acabem amb les gambes, tot prement bé i l’enretirem. Al voltant hi posarem unes fulles d’escarola, trossos petits de tomàquet i gambetes amb unes gotes de vinagre de mòdena. Finalment coronarem el timbal amb una rodera d’ou dur i mitja oliva.


13 comentaris:

  1. quina gran combinació!!! No sóc massa fan de la maionesa, de fet no m'agrada gens, però faré la mateixa versió però amb oli, ok??? Petonets guapa

    ResponElimina
  2. Que maco ha quedat el timbal! M'agrada molt l'ensaladilla russa i amb les gambes ja queda excel·lent!

    Un petó :)

    ResponElimina
  3. Entra pels ulls!!! Quina bona pinta.....

    ResponElimina
  4. Que plato más bueno y bien presentado. Y con el hambre que tengo ahora! Me comería dos platos de estos.

    ResponElimina
  5. Hauré de buscar que és un bitxo carolet!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Molt bona presentació!! I amb les gambetes..una delícia!!Emma

    ResponElimina
  7. HOla!
    Apa! quin plat més bonic que t'ha quedat!!! No he trobat això del bitxo carolet... em pots dir quins són? Gràcies i petons,

    ResponElimina
  8. Una recepta boníssima i una presentació de luxe!

    ResponElimina
  9. Que maco queda emplatat d'aquesta manera amb les gambetes per sobre.
    Petons.

    ResponElimina
  10. què timbal màs delicioso que tienes, y con una presentaciòn d elujo, con tu permiso me llevo esta recetita! besos

    ResponElimina
  11. Les gambes a l’allet han de ser un complement ideal amb la amanida russa, que sempre esta molt bona
    Petons

    ResponElimina
  12. Gràcies pels vostres comentaris!!!

    A veure.. sobre el BITXO CAROLET!!, nosaltres aquí a la nostra zona Segarra/Urgell anomenem bitxo carolet o només carolet a lo que es coneix com a guindilla...
    Tant la Carme com jo, tota la vida hem sentit a dir carolet... jo recordo el meu avi que sempre deia que un bon carolet en dijú et donava forces i energia per tot el dia!!! jajajajaj ufff.. qualsevol té estòmag per fer-ho, eh?... ja no queda gent com la d'abans.... ;) estaven fets d'un altra pasta!!! :)

    Petonets

    ResponElimina
  13. Ei!
    Quin "dos-en-un" més xulo! Ven abellidor i ha de fer molta festa. Per un diumenge com avui, per exemple! :-)

    I jo tampoc tenia ni idea què era el bitxo carolet! Visca la riquesa dial·lectal!!

    Salut!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!