31 d’ag. 2011

QUICHE LORRAINE




Com que ja havia fet el quiche de 4 formatges, ja em vaig decidir a fer el famós Lorraine que és el pare de tots els quiches i com que tenia gent a sopar resulta molt bé i et soluciona mig sopar, us recomano si no l'heu provat que ho feu....



 
INGREDIENTS

1 lamina de pasta brisa refrigerada
3 ous
200grs de bacó
250 ml de nata per cuinar
1 paquet de formatge rallat
sal i pebre



PREPARACIÓ


Estenem la pasta brisa i la posem en un motlle sucat amb mantega  i farina perquè no s’enganxi, pressionem els costats i punxem tota la base perquè no pugi, el posem 10 minuts al forn prèviament escalfat a 180º Cº. Mentre en un bol barrejarem els ous batuts, la crema de llet, el formatge i el bacó a trossos petits i ho tirarem dins el motlle, que haurem tret del forn passats els 10 minuts. Ho tornarem a posar al forn tot uns 20 minuts fins que ho vegem ben quallat i dauradet.




26 d’ag. 2011

TRENA DE XOCOLATA



Un dia vàrem publicar una trena amb pernil dolç, doncs ara he decidit fer-la amb xocolata. A la xarxa en hi ha amb tota classe d’ingredients dolços, però com que a casa nostra la xocolata ens perd... ens perdem del tot!!!!


INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full congelada o be refrigerada
1 rajola de xocolata de cobertura
ametlles laminades
sucre
1 rovell d’ou

PREPARACIÓ

Agafarem la pasta de full, i si no es quadrada intentarem quadrar-la una mica perquè va millor per la trena, hi farem talls regulars als costat ( mireu els passos aquí) sense arribar al mig perquè ens quedi un espai per farcir amb la xocolata a trossos, i desprès anirem creuant els talls de pasta per sobre la xocolata a manera de trena.
Pintarem la superfície amb el rovell d’ou. I ficarem força sucre i cobrirem amb ametlles
laminades.
Posarem al forn escalfat a 180º uns 20 minuts o fins que sigui daurat.






24 d’ag. 2011

MIL FULLS DE TOMÀQUET I MOZZARELLA




Aquesta és la típica amanida que en diuen “caprese” o de mozzarella, però com la vaig muntar amb la forma del tomàquet vaig pensar dir-l’hi així.
És un altre plat fàcil i “resulton” per un primer plat i demés molt saludable. El faig servir molt sobretot quan hi ha pressa i no vols fer la típica amida.


INGREDIENTS

1 tomàquet per persona
1 bossa de mozzarella gran
crema de vinagre de Mòdena
oli
puntes d’espàrrecs ( per adornar)
olives
enciam

PREPARACIÓ

Tallarem el tomàquet a rodanxes, al igual que la mozzarella, i tornarem a reconstruir el tomàquet però intercalant una rodanxa de mozzarella entre les rodanxes de tomàquet.
Adornarem amb l’enciam al voltant, els espàrrecs i olives, regant amb la crema de Mòdena.
Si no teniu crema de mòdena, es pot fer, ficant una mica de vinagre de Mòdena en una paella i deixar-lo reduir fins que tingui consistència de crema.



22 d’ag. 2011

POSTRE DE IOGURT (ràpid)



Un altra copa de postres fàcil, lleugera, sana i ràpida.
El vaig fer per treure un pot de pinya que tenia encetat i poc temps per fer postres, doncs mira ens va agradar força a més de que va baixar molt bé, per què és refrescant.


INGREDIENTS


1 pot de pinya en almívar
5 iogurts desnatats o com us agradin
caramel líquid

PREPARACIÓ

Farem la pinya a trossos i la posarem al fons d’una copa, desprès batrem els iogurts fins que ens quedin com una salsa i els posarem per sobre les copes amb pinya i decorem amb un raig de caramel líquid.




18 d’ag. 2011

AMANIDA FREDA DE PASTA





Aquest és un plat fàcil i molt adient per aquestes temperatures tan altes d’estiu.

Quan arribes de treballar amb aquesta calor realment apeteix quelcom fred per menjar i que et refaci de la calor.

Demés te l’avantatge de poder fer-la a la vigília i posada a la nevera, així serà encara mes freda.







INGREDIENTS



500 g. de pasta ( fusili, macarrons, llaços........)

2 llaunes de tonyina

3 ous durs

300 g. de gamba congelada pelada

1 llauna d’escopinyes

1 ceba tendra

2 tomàquets

6 barretes de surimi





PREPARACIÓ



Bullirem la pasta com marca el fabricant, un cop feta la refredem sota l’aixeta de l’aigua perquè es pari la cocció i a més es refreda per poder-la posar a la nevera.

La passarem a un bol o safata i anirem afegint-hi els ingredients: les gambes descongelades i passades uns minuts per la paella, la tonyina, les escopinyes, el palets de surimi a trossos, al igual que la ceba i el tomàquet que les farem a trossets ben petits, ho barregem tot i cobrim amb els ous durs fets a trossos.

Al que li agradi si pot ficar a l’hora de servir maionesa o salsa rosa.