25 de gen. 2012

CARXOFES MAR I MUNTANYA




La carxofa, és una de les verdures que més m’agraden, demés que són molt bones per la salut. He fet el plat per acompanyar uns calamars a la planxa, però en més quantitat pot ser un primer perfectament.
Ens hagués agradat poder participar a la recepta del 15 d’aquest mes, però ens ha estat impossible... Així que un altre dia serà!, però dir que s'hi han presentant unes receptes extraordinàries amb carxofa!!!.



INGREDIENTS

2 carxofes
4 xampinyons mitjans
75 gr. de gamba pelada congelada
1 tros de porro
1 all
julivert
25 ml de vi blanc
sal
pebre
oli
mozzarella ratllada


PREPARACIÓ


Netejarem les carxofes fins a deixar només els cors, quan tinguem l’aigua bullint els hi tirarem i deixarem bullir 15 minuts.
Mentre tallarem els xampinyons i les gambes a talls molt petits al igual que el porro. Posarem 1 cullerada d’oli en una paella i quan sigui calent hi tirem els xampinyons donem un parell de tombs i hi afegim les gambes, un parell de tombs més i hi tirem el vi deixant que s’evapori, salpebrem i deixem dos minuts que tot es cogui. Ara piquem ben picat l’all i el julivert i ho afegim a la paella donem dos tombs i ja tenim el farcit fet.
Retirem les carxofes de l’aigua i amb les mans obrim el mig, sense que s’obrin totes, només un forat que hi posarem el farciment ja preparat, tirem la mozzarella o formatge ratllat per sobre i donem un cop de gratinador.
Jo ho he guarnit amb xampinyons amb una mica de farcit i gambes que m’han sobrat.










6 comentaris:

  1. M'agrada molt aquesta recepta que ens expliques amb carxofes... amb gambes ens la menjaríem d'una manera diferent. I els xampis també queden estupendos! Petons

    ResponElimina
  2. Una proposta molt i molt deliciosa. M'encanta!!! Apuntadíssima queda...
    Ptns

    ResponElimina
  3. M'agrada molt aquesta proposta, les carxofes son sanes, bones i economiques, per tant es sempre interessant descobrir noves alternatives per a menjar-les. Mar i muntanya es una gran opciò, amb gambes. En serio, molto original, me la quede. Una abraçada desde Italia.
    Roby de prestiti on line

    ResponElimina
  4. Tant gratinades com sense gratinar, quina delícia!!!

    ResponElimina
  5. Les carxofes de per si ja son bones però si les farcim eixí estan extraordinàries
    Petons

    ResponElimina
  6. No hi ha cap dubte que aquesta carxofa ha d'estar genial!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!