25 d’abr. 2012

CASSOLA DE TROS




Pel dinar de la mona d’aquest any vàrem decidir de canviar la carn a la brasa de cada any i fer quelcom diferent ja que també es bo d’anar canviant.
Com el lloc on anem tenim oportunitat de cuinar, doncs vàrem decidir de fer la cassola de tros, ja que algú encara no l’havia provat, i els que si, els hi havia agradat molt. No cal dir que aquest guisat tan nostre de les contrades lleidatanes és realment molt bo, encara que només per menjar de tant en tant, ja que com podeu veure també es força contundent.

INGREDIENTS  (  8 persones )

1 conill trossejat petit
1 kg de cargols vinyals  nets
200 gr de cansalada del coll
250 gr de llonganissa crua
300 gr de botifarra negra
400 gr  de costella de porc tallada petita
6 alls
3 cebes figueres
1 pebrot vermell
2 pebrots verds
5 tomàquets madurs mitjans
6 patates mitjanes
1 kg d’espinacs nets i bullits
1 vas de vi blanc
½ litre d’aigua
bitxo
1 vas d’oli d’oliva


PREPARACIÓ

Primer que tot anirem coent en una cassola amb l’oli tot el tall salat i pebrat, menys la botifarra negra, fins que sigui cuit i amb coloret i ho retirem.
En el mateix oli comencem a afegir la ceba, els pebrot i els alls tot tallat ben petit, passat uns 5 minuts i afegim el bitxo (això al gust, jo només hi vaig ficar la meitat), quan vegem que està quasi fet, afegim el tomàquet també tallat petit i deixem fer 5 minuts més, seguidament hi tirem el vi, i quan l’alcohol s’ha esbravat  tirem les patates esmicolades, els caragols, els espinacs i l’aigua, rectificarem de sal i deixarem coure fins que la patata sigui cuita.
Aleshores hi posarem la botifarra negra a trossos deixem 2 minuts, tanquem el foc i tapem.
És millor deixar-la feta una bona estona abans de menjar, inclòs un dia per l’altre també és molt bona.




4 comentaris:

  1. Potser sí que és contundent, però m'encanta fer excepcions de tant en tant... he he. El conill que hi has inclòs m'encanta, amb les costelletes, i la botifarra! Que bé que ho vau passar, noi! Petons

    ResponElimina
  2. A casa de tant en tant també ens agraden els plats amb força, aquest n'és un exemple perfecte!

    ResponElimina
  3. Aquest plat el fa en alguna celebració ma mare, que és de Linyola. De fet ara fa molt que no en mengem, li hauré de reclamar!!!
    petonets

    ResponElimina
  4. Aquesta cassola es fa molt al meu poble!!! Es la meva preferida! T'ha quedat perfecta! Petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!