Aquesta és una llaminadura típica de Setmana Santa, i com que s’atansa es bo recordar-ho. Són unes postres molt senzilles, però no per això deixen de ser boníssimes, a la par que és una recepta d’aprofitament que també convé avui dia.
A vegades no s’hi pensa, ja que potser no es tanta tradició o més ben dit les tradicions potser ja no es segueixen massa, però segur que si fem memòria les farem, ja que no ens costarà res ficar-nos a fer-les.
INGREDIENTS
Pa del dia abans o bé de dos dies
1 litre de llet
pell de llimona
1 branca de canyella
2 ous
sucre
canyella amb pols
2 vasos d’oli d’oliva
PREPARACIÓ
Posarem la llet al foc amb les pells de llimona i la branca de canyella i deixarem que arrenqui el bull i la traurem del foc i ho deixem infusionar 10 minuts.
En una safata tindrem el pa tallat a llesques a la mida d’ 1 dit i mig de gruix i tirarem la llet, deixant que quedin xopes. Batrem els ous i passarem les llesques per ells, que quedin ben impregnades.
Tindrem una paella al foc amb l’oli ben calent, i anirem tirant les llesques, fins que quedin daurades. Les traurem i deixarem sobre paper de cuina per treure una mica d’oli i les passarem a un plat que hi tindrem el sucre amb una mica de canyella amb pols i les arrebossarem, passem a una safata i llestos.
Jo les vaig acompanyar amb una mica de gelat de nata.