24 de febr. 2012

TORRADETES DE STA. TERESA




Aquesta és una llaminadura típica de Setmana Santa, i com que s’atansa es bo recordar-ho. Són unes postres molt senzilles, però no per això deixen de ser boníssimes, a la par que és una recepta d’aprofitament que també convé avui dia.
A vegades no s’hi pensa, ja que potser no es tanta tradició o més ben dit les tradicions potser ja no es segueixen massa, però segur que si fem memòria les farem, ja que no ens costarà res ficar-nos a fer-les.



INGREDIENTS

Pa del dia abans o bé de dos dies
1 litre de llet
pell de llimona
1 branca de canyella
2 ous
sucre
canyella amb pols
2 vasos d’oli d’oliva


PREPARACIÓ

Posarem la llet al foc amb les pells de llimona i la branca de canyella i deixarem que arrenqui el bull i la traurem del foc i ho deixem infusionar 10 minuts.
En una safata tindrem el pa tallat a llesques a la mida d’ 1 dit i mig de gruix i tirarem la llet, deixant que quedin xopes. Batrem els ous i passarem les llesques per ells, que quedin ben impregnades.
Tindrem una paella al foc amb l’oli ben calent, i anirem tirant les llesques, fins que quedin daurades. Les traurem i deixarem sobre paper de cuina per treure una mica d’oli i les passarem a un plat que hi tindrem el sucre amb una mica de canyella amb pols i les arrebossarem,  passem a una safata i llestos.
Jo les vaig acompanyar amb una mica de gelat de nata.




16 de febr. 2012

ALETES DE POLLASTRE AL FORN




 
Moltes vegades els de casa hem deien perquè no feia aletes de pollastre, i la veritat es que era una cosa que no hi tenia massa tirada, més que res perquè no hi queia. L’altre dia anant a comprar les vaig veure en una safata als mostradors de la carn i hem va venir a la memòria la demanda que sempre hem feien, i “apa!!, aletes cap a casa“. Cal dir que son exquisides i no pararies de menjar-ne.



INGREDIENTS

24  ales de pollastre (6/persona)
5 cullerades de salsa de soja
3 cullerades de mel
6 cullerades d’oli d’oliva
1 copa de conyac
sal
pebre negre

PREPARACIÓ

Una hora abans posar les ales en una safata de forn, tirar-hi la sal i el pebre, i amb un pinzell pintar-les amb la barreja feta amb l’oli, la soja , la mel  i el conyac procurant que ens quedi una mica de la barreja i deixar-les xopar durant aquest temps. Mentre escalfar el forn a 200ºC.

Passada aquesta estona posar-les al forn durant uns 30 minuts i de tant en tant pintar-les amb la barreja que  hem reservat i donant-los-hi la volta fins que siguin daurades.






10 de febr. 2012

GALETES DE COCO






Tenia coco, i és una aliment que no li veig sortida. Pensant en menjars que es fan amb coco vaig pensar amb les galetes, per tant, a buscar receptes de galetes per internet!, demés era una cosa que no havia fet mai encara, per tant també va ser un repte. Ara resulta que només tinc ganes de fer galetes, perquè em va relaxar moltíssim.  Tothom que les ha provat , només saben dir que un cop en menges una ja no pots parar, és pel regust que et deixa la primera.
L a recepta està treta del bloc “BOCADOS DE CIELO”, si hi doneu un tomb hi ha coses molt interessants i ben explicades.


INGREDIENTS

250 gr. de farina
70 gr. de sucre
70 gr. d’oli d’oliva
15 gr. de Maicena
50 gr. de coco ratllat
15 gr. de mel
20 gr. d’aigua
1 ou
1 cullerada de cafè de sucre vainilla
½ cullerada de cafè de llevat
una punta de sal
2 cullerades de coco per tirar sobre la massa

PREPARACIÓ

En un bol barregem tots els ingredients menys la farina, la maicena i el llevat, fins que tot quedi ben homogeni, quan ja està ben barrejat  es tira les farines i el llevat, i es torna a barrejar fins fer una bola. En aquest punt aconsello portar-ho a la nevera una mitja hora perquè sinó la massa es molt apegalosa i no es manipula bé.
Un cop està freda,  ja la podem estendre i hi tirarem per sobre la resta de coco a una mida de ½ centímetre, és a dir no massa prima, i anar fent les formes o bé rodones amb el broc d’una tassa. Ho posarem en una safata  coberta amb paper de forn o sucada amb mantega i farina, i ho posarem al forn escalfat prèviament a 180 ºC uns 10 minuts.






8 de febr. 2012

MIL FULLES DE VERDURES AMB FORMATGE DE CABRA




Sempre pensant en com introduir el plat de verdura diari, perquè sigui atractiu i variat, vaig pensar en fer un mil fulls amb carabassó i albergínia que encara eren força macos...
El resultat va ser deliciós, potser una mica entretingut però realment val la pena.



INGREDIENTS (6 torres)

1 carabassó mitjà
1 albergínia mitjana
4 talls de pernil dolç
1 tomàquet gros i fort
6 talls de formatge de cabra en rotlle
oli
sal

PREPARACIÓ

Tallarem el carabassó, l’albergínia i el tomàquet a rodanxes no massa gruixudes, salem i les passarem per la paella amb una cullerada d’oli, només tomb i tomb i reservem.
Amb un motlle o bé el broc d’un vas tallarem a rodones el pernil dolç, fet això anirem posant capes de carabassó, albergínia, pernil dolç tomàquet, un altra de carabassó i un altra d’albergínia, acabant amb un tall una mica gruixut del formatge.



Posem en una safata de forn, i amb el grill del forn ja engegat, ho posem a sota fins que el formatge es desfaci i ja podem servir.


6 de febr. 2012

FLAM DE CAFÉ I GALETA





Sempre havia vist aquest flam, però no l’havia provat mai, i aquest diumenge que no tenia massa coses per fer unes postres especials com faig cada diumenge, em vaig decidir a fer-lo, ja que un paquet de flam preparat i unes quantes galetes tothom ho tenim, i sinó es fa el flam casolà que encara és més bo. Bé, jo em vaig decantar per aquell paquet de flam que quedava per allí. I demés, que avui en dia, com que no tenim temps per cuinar i ens segueixen molts joves que la veritat el que falta és temps i ganes... doncs aquí ho teniu, així no hi ha excusa per no fer un BON POSTRES!!!.

INGREDIENTS
1 paquet de flam preparat  (8 racions)
1 paquet de galetes Maria (250 gr)
cafè soluble
200 ml de nata per muntar
1 xupito de conyac

PREPARACIÓ 

Farem el flam com indica el fabricant a la capsa, en un motlle allargat hi posarem al fons el sucre cremat que ja porta el preparat, i tirarem la meitat del flam, esperem una mica que qualli  i hi fiquem una capa de galetes prèviament mullades una mica amb cafè amb conyac, seguidament tirem la resta de flam, i fem un altra capa de galetes, que ja seran la base al desemmotllar. Posem a la nevera fins que qualli, 2 hores ben bones.

Per servir el desemmotllem de cap per avall i adornem els voltants amb nata muntada, cireres confitades, bombons etc….






1 de febr. 2012

LLUÇ A LA BASCA




Un dels plats típics d’aquesta terra fantàstica que és el país basc, i que sempre m’havia picat la curiositat de com seria. Encara que he estat per aquesta terra, i també l’he vist fer per la televisió, mai l’havia tastat, fins l’altre dia que a casa  tocava peix i pensant altres formes de cuinar-lo hi vaig pensar. Cal a dir que és fantàstic i a més súper fàcil. No ho hagués dit mai!!!.

INGREDIENTS (4 persones)


2 talls de lluç per persona
1 ceba mitjana
3 alls
5 branques de juliverts
1 vas de vi blanc
1 vas de brou  de peix ( es pot fer amb una pastilla de preparat)
1 cullera sopera de farina
150 gr. de pèsols de pot o congelats
4 ous durs
4 pebrots vermells de llauna o del piquillo
espàrrecs blancs de llauna
4 cullerades d’oli


PREPARACIÓ

Posarem l’oli en una cassola amb la ceba tallada petita al igual que els alls i deixarem anar fent a foc suau fins que siguin transparents, aleshores hi tirarem el vi blanc i deixarem que s’evapori l’alcohol, acte seguit, hi afegim el brou i la cullerada de farina desfeta amb ½ vas d’aigua i deixem que s’incorpori ben bé, i ja posarem el lluç, els pèsols, els ous durs tallats a quarts, els pebrots a tires, ho salem  i anirem movent la cassola perquè la salsa es vagi lligant. Passats 10 minuts ja es pot treure del foc i decorar amb els espàrrecs blancs.