8 de febr. 2013

PA "CASERO"




Per la iaia Montse
  


Aquest pa ha estat tot un repte!, mai m’havia atrevit a fer-ho... Havia vist les altres receptes del bloc (PA RÚSTIC, PANETSDE PA RÚSTIC (thermomix) i PA DE PERNIL I TOMÀQUET SEC) i evidentment receptes a d’altres blocs... i si!, em delia de fer-lo, però ufff... quina feinada!!!. S’ha de dir, que com ja diem sempre al bloc, lo bonic de la cuina és la diferent manera de cuinar els aliments... tot i tenir diferents receptes de pa, totes son diferents i tenen la seva gràcia.

M’he divertit fent-lo i ha sortit deliciós i boníssim!!!, però si que s’ha de dir que als ingredients a part de tots els que hi porta afegiu-hi una dosi de paciència!!!! jajaja.... De totes maneres recomano fer-ho...


INGREDIENTS


1 kg de farina

¼  de llevat de panader

¼ d’aigua

Oli d’oliva

Sal


PREPARACIÓ 


Desfer el llevat amb aigua una mica calenta o a temperatura ambient. Seguidament, incorporem la farina i un pessic de sal al bol i amassarem amb els dits absorbint tota l’aigua. Si queda humida significa que hem de continuar amassant fins que no s’enganxi a les mans.  Deixar reposar una  estona. I tornar a amassar. Així tantes vegades com sigui necessari. Tirar-hi un raig d’oli per damunt de tota la pasta.

Tot seguit, li donarem forma, anirem fent plecs amb la massa, però cap a dins o sigui les anirem amagant cap a la part de sota, això  ajudarà a la massa a créixer. Es pot donar la forma rodona, barra o com es vulgui.

Les col·locarem amb draps de cotó a un lloc que no hi toqui l’aire, més aviat amb un lloc calent, com per exemple amb un racó de la cuina, no a sobre el marbre, sinó en un lloc de fusta (exple. calaix cuina).

L’endemà ho posarem al forn preescalfant prèviament. El courem a 220ºC uns 30 minuts, baixarem la temperatura a 180ºC i ho deixarem 15 minuts més i n’obtindrem un deliciós pa.





6 comentaris:

  1. Sembla molt bo! El pa fet a casa és el millor del món. Bon carnaval!!!

    ResponElimina
  2. Se le ve muy rico a este pan... es una de mis asignaturas pendientes hacer unos buenos panes.
    Bon fi de setmana

    ResponElimina
  3. Segur que està boníssim... aviat ens haurem de fer el pa a casa amb lo car que va, aixi que aquesta recepta ens serà molt útil. Felicitats per la cuinera!!!

    ResponElimina
  4. Tiene muy buena pinta! A mi me encanta hacer pan casero y el tuyo me ha gustado mucho! Besos

    ResponElimina
  5. A mi sempre em fa una mica de mandra preparar pa i mira que el resultat es molt bo. La teva estrenada t'he molt bona pinta.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Doncs t'ha quedat molt bé!
    a la que t'acostumis a fer el pa tu deixaràs de comprar-ne, ja veuràs!
    Ptns!!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!