22 de maig 2013

ARRÒS AMB VERDURES I SÈPIA






Aquest és un plat únic,  gairebé només li cal una amanida si sou de gana i llestos. I per no faltar a la tradició del nostre bloc, un plat senzill,ràpid i saludable!!!

És un plat que m’ha tret d’algun que altre “AUXILIIII.... que faig avui per dinar!?”.... Només cal dir que aquest arròs, els homes de casa me’l fan repetir quasi cada setmana.




INGREDIENTS



100 g. de mongeta tendra

1 pastanaga grossa

100 gr. de carabassa

1 ceba mitjana

2 alls tendres

100 gr. de carabassó

una mica de porro

100 gr. de pernil salat a trossos petits

2 sèpies mitjanes

all i julivert

3 cullerades d’oli

3 tasses d’arròs



PREPARACIÓ


En una paella hi posarem l’oli i el pernil, li donem dos tombs i hi afegim la ceba a trossos petits, abaixem el foc a la meitat i al cap de 10 minuts afegim els alls tendres i totes les verdures a daus petits, salem  i anem coent durant uns 15 minuts.

Mentrestant posarem 1 litre d’aigua a bullir amb una culleradeta de sal i una d’oli  i quan arrenqui el bull hi tirem 3 tasses d’arròs i el deixem fer uns 20 minuts i escorrem. Ara que tenim les verdures cuites apaguem el foc i hi incorporem l’arròs,  donem uns quans tomb a fi que es barregin els gustos i s’enrosseixi una mica i llestos.

En una planxa amb un rajolí d’oli saltegem la sèpia a trossets i al cap de 10 minuts hi tirem una mica d’all i julivert i un polsim de sal i retirem.

Muntem el plat amb l’arròs i la sèpia al voltant amb una mica més d’all i julivert.





4 comentaris:

  1. Sa, vistós, amb una presentació de luxe, boníssim... és que ho té tot aquest arròs!! No m'estranya que el vulguin cada setmana!!! :)

    Petonets!

    ResponElimina
  2. Aquest timbal d'arròs rodejat de sèpia és un plat digne de taula reial (i això que sóc més aviat republicana!!!!). Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Jo també te'l faria repetir!! Quina delicia!!
    Petonets :-)

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!