24 de set. 2013

ARREBOSSATS DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE





Aquest post, em porta molts records... Tirant molts anys endarrere, a la joventut..... Uns llibrets de llom arrebossats que anaven a la carmanyola quan fèiem les sortides amb les noies  muntanyeses  del col·legi..... Renoi!!,  que bons que eren. No sé si per la gana que donava el caminar , però realment entraven de meravella...


I pensant en el repte d’aquest mes de Memòries d’una cuinera, "de dinar de carmanyola" vaig pensar en una variant d’aquells mítics i nostàlgics llibrets!!!






INGREDIENTS


pernil dolç a talls grans

formatge llescat Havarti o un de mantegós

farina de pà o de galeta

farina normal de blat

1 ou

dos vasos d’oli de gira-sol



PREPARACIÓ


Estenem el pernil dolç en llesca, si són molt prims en posem dos de junts a sobre la llesca de formatge i ho enrotllem. En un plat tindrem la farina de blat normal, en un altre l’ou batut, i en un altre la farina de pa. Seguidament, passarem el rotlles per la farina de blat, després per l’ou i finalment per la de galeta, tornem a l’ou i tornem a la galeta, els fem tots i reservem.

Posem l’oli en una paella no massa gran, a fi que l’oli sigui abundant i quan aquest és molt calent, anem fregint el rotlles fins que siguin daurats, traspassem sobre paper de cuina a fi que perdin l’oli i llestos.

Jo els acompanyo d’una mica d’enciam.





7 comentaris:

  1. Ara que està de moda la carmanyola està molt bé aquesta recepta ja que es poden preparar el dia abans i freds també están boníssims. Qui em sugereix algun altre ingredient en lloc de formatge?. Sense segur que està bo igualment. A provar-ho.!!

    ResponElimina
  2. mmm que bons!! Jo també els he fet alguna vegada i els llibrets agraden a tothom així que aquesta versió és ideal!! Per un dinar de carmanyola són fantàstics, freds o calents!

    ResponElimina
  3. Quina bona proposta!!! M'ha encantat. petons

    ResponElimina
  4. Bona pensada, per petits i grans.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Una buena idea, rica solo de verla.

    Besos

    ResponElimina
  6. oooooo, un clàssic de la carmanyola! Moltíssimes gràcies per participar noies. Petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!