Ja és la tardor i amb ella... la castanyada....,
M’encanta aquesta Festa Popular tant nostra!, els moniatos, les castanyes,
panellets... Mmmm.., Deliciós i quin munt de calories, oi?.
Els orígens d’aquesta festivitat van
íntimament lligats al dia de Tot Sants.
Es veu que molts anys enrere la
Castanyada era una celebració dedicada als morts, un antic àpat funerari.
Antigament es creia que cada castanya
que es menjava alliberava una ànima del purgatori!.
El segon ingredient principal d’aquesta
celebració eren els moniatos.
I no ens podem oblidar dels panellets!, molt
lligats a aquesta celebració, ja que eren una
mena d’ofrena funerària que es feia a les tombes dels morts.
A l’actualitat la castanyada és una
festa en la que ens ajuntem amb els nostres amics i/o familiars per
passar-nos-ho d’allò més bé, i a part d’un bon sopar, menjar castanyes,
moniatos i panellets!!!.
Doncs, nosaltres per no perdre la tradició... hem publicat dos receptes de
PANELLETS!!!.
PANELLETS de coco, llimona, codonyat, cafè, pinyons i canyella
BONA CASTANYADA!!!
PANELLETS de coco, llimona, codonyat, cafè, pinyons i canyella