16 de set. 2014

FOCACCIA DE ROMANÍ , TOMÀQUET SEC I OLIVES (THERMOMIX)







Aquesta recepta és de la família dels pans, coca salada típica d’Itàlia, inclús potser parenta de la pizza, és un plat deliciós per acompanyar embotits i sorprendre als teus convidat amb un pa diferent.




INGREDIENTS



Per la massa:

   350 gr. d'aigua

   2 culleradetes de sal

   1/2 culleradeta de sucre

   1 sobre de llevat sec de fleca per a pa

   600 gr. de farina

   1 cullerada d'oli d'oliva



Per la guarnició:

   4 tomàquets secs en conserva tallats petits

   Fulles de  romaní

   olives negres sense pinyol tallades a rodanxes



PREPARACIÓ



Escalfem el forn a 200ºC


Posarem tots els ingredients de la massa a la Thermomix i posarem 4 minuts a velocitat espiga, quan acaba agafarem la massa amb les mans untades d’oli i l' estirem sobre una safata que prèviament folrarem amb paper de forn i li donem forma rectangular, tapem amb un drap  i deixem que pugi 1 hora mes o menys.

Seguidament posarem a sobre els ingredients de la guarnició escampats per sobre la massa pressionant amb un dit a fi efecte de que quedin aquets forats característics. Tot seguit  al forn  uns 30 minuts.


Sense Thermomix es tracta de barrejar els ingredients de la massa posant primer la farina i un cop ben barrejat amassar amb les mans uns 5 minuts.






4 comentaris:

  1. Que bona!! M'encanta la focaccia, des de que la vaig descobrir que n'he mirat de fer en més d'una ocasió, és un sopar perfecte i per si sola està boníssima!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Fa molt bona pinta!! és un dels meus plats preferits, la focaccia! i amb el tomàquet sec encara més bona! Amb la termomix t'estalvies tota l'espera si ho fas a mà... !

    ResponElimina
  3. Doncs a mi la foccacia no em cal acompanyar-la amb massa res...i es tan bona com pinta aquesta teva...per ella sola és un mos deliciós!!! Petons!

    ResponElimina
  4. Té molt bona pinta! Queda esponjosa? :D

    Salutacions,

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!