3 de juny 2015

BUNYOLS (THERMOMIX)







Els bunyols, tradicionalment quan es consumeixen més és per Quaresma, però les coses bones sempre tenen que tenir un moment durant tot l'any. Els bunyols o (Brunyol a  l'Empordà), són uns postres tradicionals  molt llaminers i les seves diferents receptes es perden en el temps.
Poden ser bunyols de vent, salats com els de bacallà, o com aquest que es fan amb un forat al mig i que vaig trobar  molt ben explicat en el bloc "Com a casa res"
INGREDIENTS

350 gr. de farina de força
50 gr. de mantega
20 gr. de llevat de forner ( el que va en pastilla )
60 gr. de sucre
50 gr. de llet
pell de llimona
2 ous
50 gr. d'anís
matafaluga
canyella en pols
un pessic de sal
oli de gira-sol
sucre per arrebossar
una mica més d'anís

PREPARACIÓ

Posem en el vas de la thermomix el sucre i la pell de llimona i triturem 1 minut a velocitat 10, incorporem la mantega, llet, sal, matafaluga, canyella i posem velocitat 3, temperatura 37º  1 minut.
Seguidament afegim els ous, l'anís, el llevat i barregem uns segons a velocitat 3, afegim la farina i ho barregem a velocitat 6 uns 20 segons. Posem velocitat espiga i ho deixem ben bé 3 minuts.
Aboquem la massa i anem fent boletes no massa grans, si veiem que encara s'enganxa hi podem afegir una mica més de farina, aquestes boletes les posem sobre una safata i les taparem amb un drap deixant que doblin el volum.
Passada aquesta estona, gairebé 1 hora, omplirem una paella quasi amb un litre d'oli de gira-sol i deixarem que s'escalfi ben fort,  anirem fen un forat amb el dit gros al mig de les boletes i anirem tirant al oli calent, baixarem si de cas una mica el foc. A mesura que els anem traient els posem sobre paper de cuina i ruixem amb un pinzell una mica d'anís i arrebossem amb el sucre, tot això en calent perquè s'enganxi bé.
Si no teniu thermomix, tan sols s'ha de posar la farina en volcà i tirar al mig tots els ingredients menys la llet i el llevat que farem desfer en aquesta una mica calenta  i aleshores si que l'incorporem al volcà, i anirem amassant amb les mans fins que sigui una massa elàstica. La pell de llimona la substituirem per pell ratllada.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!