27 de set. 2012

CONSERVA DE TOMÀQUET II

per l'àvia Neus



Ja ha arribat l'època de les conserves!, quan l'hort s'omple de tomàquets.... les àvies a fer-ne conserva!, per poder gaudir-ne tot l'any!. Perquè renoi!, com es nota la samfaina quan fem servir aquest tomata!!!!!.

Aquesta recepta és la recepta tradicional, la de tota la vida. És ideal per plats on es vulgui trobar el tomàquet, s'aprecia la seva textura.
 
PREPARACIÓ

Primer es netegen tots els tomàquets un a un, quan estan nets, es fiquen en una palangana, mentrestant en una olla grossa s’escalfa aigua, quan aquesta bull es tira als tomàquets per escaldar-los i es tapen durant 2 minuts. Es pelen i es xafen amb les mans un a un i es van posant en una cassola, quan ja estan tots xafats, amb un cullerot es van omplint els pots de conserva i s’hi tira un raig d’oli d’oliva per damunt abans de tancar-los. Quan ja tenim els envasos fets, es col·loquen evitant que es toquin, sinó es trencarien, en una altra olla coberts amb aigua i es deixen bullir 20 m.

Aquesta conserva pot durar un 1 any.





1 comentari:

  1. Hola guapa tu

    Bon dia i bona conserva, com feta a la casa es de res, jo també sempre la faig per tot l´any, aquest any he fet més de 50 kg. i quin plaer a l´hora de cuinar amb una tomàquet així veritat ?

    mil petonets Susnna

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!